Infrawerkzaamheden in de tuin

Over dit project

Bij de aanleg van een tuin is het belangrijk om naast een ontwerp ook rekening te houden met specifieke werkzaamheden in de grond. Bij VormView hebben we de benodigde expertise in huis om alle infrawerkzaamheden correct uit te voeren en ervoor te zorgen dat de tuin er niet alleen prachtig uit ziet, maar dat hij ook mooi blijft.

Grondverzet

Een voorbeeld is het egaliseren van de grond. Tegelijkertijd kijken we naar de grondkwaliteit en vervangen we de ‘arme grond’ voor ‘rijke grond’, om de vruchtbaarheid te verhogen en een gezonde basis te creëren voor de planten. Om ervoor te zorgen dat overtollig water effectief wordt afgevoerd leggen we desgewenst een drainagesysteem. Andersom, om ervoor te zorgen dat de planten voldoende water krijgen, kunnen we zorgen voor de aanleg van een sproeisysteem of druppelbevloeiing.

Elektriciteit

Het installeren van buitenverlichting in de tuin kan zowel functioneel als esthetisch zijn. Het zorgt voor veiligheid en beveiliging door goed zicht ’s avonds, maar kan ook dienen als decoratief element om bepaalde planten, paden of waterpartijen te accentueren. Als je van plan bent om elektrische apparaten te gebruiken, zoals buitenverlichting, fonteinen, vijverpompen of een tuinhuisje met stroom, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste elektrische voorzieningen en bedrading.

Bestratingen

Het aanleggen van paden, opritten of terrassen is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg. Het kiezen van duurzame en esthetisch aantrekkelijke materialen, zoals tegels, kasseien of hout, is cruciaal. Het zorgt niet alleen voor een praktische en comfortabele doorloop, maar geeft ook structuur aan de tuin.